מטרתו של המחקר היתה להעריך את הקשר של שיעור התכולה הצמחית בתזונה לבין רמות הטסטוסטרון בסרום בגברים.
עוד בעניין דומה
החוקרים דלו מידע על הדמוגרפיה, תזונה, ורמות הטסטוסטרון של המשתתפים במחקר מתוך מאגר הנתונים national health and nutrition examination survey (NHANES). נעשה שימוש בשאלונים שפותחו לטובת המחקר - אינדקס דיאטה צמחית (overall plant-based diet, PDI) ואינדקס בריאות מבוססת תזונה צמחית (healthful plant-based diet index, hPDI). השאלונים פותחו באמצעות שימוש בשאלוני תדירות אכילת מזון. ציונים גבוהים בשאלונים העידו על צריכה גדולה יותר של מזון מבוסס צמחים.
בסה"כ נכללו במחקר 191 משתתפים, גילם הממוצע היה 45 (בני 30 עד 60). רמת הטסטוסטרון הממוצעת היתה 546.7 ± 254.7 ננוגרם לדציליטר. ציון ה-PDI הממוצע עמד על 50.4 ± 6, ציון ה-hPDI הממוצע עמד על 50.8 ± 7.2.
כמו כן, במספר אנליזות ליניאריות, נמצא כי BMI וגיל תורמים באופן משמעותי לרמות הטסטוסטרון (p<0.05). אולם, אף אינדקס תזונה צמחית לא ניבא באופן משמעותי את רמות הטסטוסטרון בסרום (בעבור PDI: p=0.446, בעבור hPDI: p=0.056).
החוקרים סיכמו שבמחקר שערכו נמצא כי תזונה מבוססת צמחים איננה מנבאת רמות טסטוסטרון בסרום בגברים ואיננה באסוציאציה עם רמות טסטסטרון בסרום.
מקור:
תגובות אחרונות